Tangram 2012

Ez az év igencsak szépen alakult a zenei pályám számára, ahhoz képest, hogy egy menedzsment nélküli hobbizenészként létezem. Lássuk, mi történt velem ebben az évben:

Azzal kezdődött, hogy a német elektronikus zenei díj, a Schallwelle jelöljei között vártam az újévet, mint legjobb külföldi előadó, aztán a több tucat jelölt közül tizedik helyen végeztem, ami nagyon megtisztelő.

A jelölés egyfajta "mellékhatásaként" a német SynGate kiadó felvette velem a kapcsolatot, hogy kedvet érezne a következő albumom kiadására. Márciusban megállapodtunk, hogy őszre egy vadonatúj albumot készítek, amit aztán CD formátumban is kiadnak.

Ezután megjelent a Singles 2005-2012 c. lemezem, amelyen korábban készült, különálló, nem egy koncepcióba tartozó zenéimet gyűjtöttem össze. A gyűjtemény nagyon szép sikereket ért el, a rajta található The Seven Letter World c. track lett az év egyik meglepetésszáma. 

A Carole Nickersonnal tavaly megkezdett együttműködésünk első dala, a Seeing Me májusban debütált a Petőfi rádión, ahol egészen novemberig átlag kétnaponta lejátszották. Ezután Lunar Vox néven készítettünk két dalt, az Under a Red Sky és a Give You Up címűeket, előbbihez videó is készült. További dalok is készülnek, egy vidámabb épp a végső simításokon esik át.

Nyáron Fejes Balázzsal egy zenei témájú podcastot indítottunk Abszolút Hallás címmel, ahol zenékről, zenészekről, ilyesmi témákról beszélgetünk (és ahol sosem reklámozom magam Tangramként). Egy kis szünet után decemberben újra készítünk műsorokat, immár 12 adáson vagyunk túl.

Szeptemberben hatalmas megtiszteltetés ért: a Tangerine Dream tagokból álló Loom az idei év legjobb szórakozóhelyének megválasztott A38-on két este is játszott és előzenekarukként engem választottak, hogy bemelegítsem a közönséget. Mindkét este egy-egy órát játszottam, amit a Duna TV rögzített, azonban nem tudom, hogy adásba mikor kerül, remélhetőleg hamarosan. 

Október utolsó napjaiban napvilágot látott a SynGate recordsnál a Layers c. albumom, amire nagyon büszke vagyok, egy változatos, mégis egységes album, ami két hét alatt a legjobban fogyó albumom lett, mind digitálisan, mind CD formában. A lemez borítóját még tavasszal raktam össze a villamoson a telefonom segítségével.

Ősszel Dancsó Péter, a (többek között) Budapest Timelapse-videók (és megannyi humoros filmkritika) készítője felkért, hogy vadonatúj kisfilmjéhez készítsek kísérőzenét. Ezt a zenét direkt a képekhez komponáltam, így kipróbálhattam magam a "filmzene-iparban" is. A videó egy hét alatt meghaladta a 10000 megtekintést.

Karácsony előestéjén kiderült, hogy a Schallwelle díjra idén is jelölnek, legjobb külföldi előadó és legjobb külföldi lemez kategóriában, ez utóbbira a Layers és a Mindwaves albumomat jelölték, remélem egy (minimum) tizedik helyre idén is jó leszek, bár már maga a jelölés is fantasztikus.

Végül, amikor ezeket a sorokat írom, a német Radio Happy nevű online elektronikus zenei rádióban éppen a 2012-es év TOP 20 elektronikus zenéit játszák, a hallgatók szavazatai alapján a The Seven Letter World c. trackem a 9. helyen végzett, nagyon lelkesítő!

Köszönöm mindenkinek, aki a nagyon szűk hazai ambient-közönség soraiból támogatta a Tangram nevű projektemet, ez az egész év a hallgatók és lelkes "rajongók" nélkül nem jöhetett volna létre!

És mi lesz a jövő évben? Legyen ez szó szerint a jövő zenéje!

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr634988283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása