iPad Mini - Kell? Nem kell?

Ma megnéztem a Fashion Street-i XMS-ben az iPad Minit. Nem úgy mentünk oda, hogy megveszem, egyszerűen érdekelt, hogy milyen kézbe fogni, nyomkodni, használni egy kicsit.

Jelenleg egy legelső verziójú 16 GB-os, 3G-s iPadet használok, amit 2010-ben vásároltam. A legnagyobb bajom vele az, hogy iszonyat lassú, és menetrendszerint exitálnak az appok rajta, nyilván a megnövekedett alkalmazásméret miatt (az új iPadekre optimalizált programok a retina kijelző miatt baromi sok helyet foglalnak a memóriában, az iPad 1.0-nak pedig ebből nagyon kevés van (256 MB).

hero.jpgNa szóval érdekelne egy váltás, szó se róla. Amikor kiderült, hogy lesz iPad Mini, akkor elgondolkoztam, hogy elegendő lenne egy ekkora gép, az ezzel töltött idő javarészét olvasással, twitterrel, netezéssel töltöm, egyedüli "házon kívüli" használata (igen ritka számú) koncertjeimen van, ekkor zenei alkalmazásokat (DJay, AniMoog, egyebeket) futtatok rajta.

Az új kis tablet kijelzőjének mérete tökéletes (az olvasáshoz, netezéshez), a súlya elenyésző, ami megdöbbentett, az a Lightning csatlakozó mérete. Iszonyúan kicsi, nekem kicsit ijesztő is, olyan törékenynek tűnik. Azonban a sebessége (ami valahol az iPad 2 és 3 közé tehető) kicsit előre vetíti, hogy jövő ilyenkorra már ez is egy hulladék lassú kacattá válik, mint amilyen a mostani 1.0-s iPadem. Ha mondjuk az iPad 4 sebességét megütné, akkor akár újabb 2 évre megoldaná a tablet igényemet. Zenei alkalmazást nem volt alkalmam kipróbálni rajta, pedig jó volna látni, hogy ilyen téren mennyit változik a használhatósága. De ez évi max. 10 óra ilyen jellegű felhasználást jelent, ami mondjuk nem teszi ki az 1%-ot sem.

batman-tepi.jpgAmi egy másik visszatartó tulajdonság, az az ára: a legkisebb modell (16 GB, nekem eddig elegendőnek bizonyult, nem használok millió appot, és a zenéim is a felhőben vannak) 10 forint híján százezer forint. WiFi-s modell elég lenne (úgy döntöttem, megválok a T-Mobileos kártyámtól a "nagy" iPaden is, mert nagyon kevésszer van rá szükségem). Ha 60 ezer forint körüli áron lehetne kapni, akkor (eladva a mostani tabletemet) szívesen cserélnék, max a koncerteket megoldanám a MacBook Airről. De így már nagyon dealbreaker szaga van a dolognak.

Viszont ha vennék, akkor fehéret vásárolnék.

Még szerencse, hogy Batman szerint nem időszerű a vásárlás.

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr434885384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porkolabisti 2012.11.02. 20:03:29

nézd meg előtte a nexus7-et is azért;)
süti beállítások módosítása