Szervernevek

Épp arról beszélgettünk az egyik ismerősömmel, hogy milyen neveket adtak mostanában a szervereiknek. Kisült, hogy mindenki ugyanazt az unalmas konvenciót követi: görög istenekről vagy mitológiai alakokról nevezi el ezeket a gépeket. Szinte minden munkahelyemen láttam már Zeusz, Apollo, Hera gépeket. 

Nálatok milyen szerverelnevezések léteznek? Ha van kedvetek, írjátok itt le kommentben, vagy a twitteren #szervernev taggel ellátva csiripeljétek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr631436692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKovacs42 · http://www.kkovacs.eu/ 2009.10.13. 09:21:30

Jaja, görög/római isteneket sokan használnak, és ez szerintem is kicsit fantáziátlan (persze gyakran csak azért, hogy pící legyen a név, halott vallás az bizonságos).

De van rosszabb. :) Pld multiknál általában előre meghatározott "corporate" naming scheme van, pld egy bizonyosnál így néztek ki a nevek, hogy: BUDA3LIGE, stb. Tehát fizikai hely, egy kód, plusz üzletág név. Azután ezen persze vicceskedig az ember, pld csinál "BALATONALIGE" szervert (Ugye, GB? :) )

Anno a QS-ben scifi dolgokról neveztünk el szervereket, általában úgy, hogy legyen valami áthallása is a tényleges feladatára "Enterprise", "Stargate", stb).

Nálunk itt ("holding szinten") az alakult ki, hogy a szervereket World Of Warcraft-os dolgokról nevezzük el, bár ma már szinte nem játszik aktívan a csapatból. Ennek lett egy váratlan plusz előnye, ami nem is volt szándékos: mivel a szerverek általában éppen aktuális új tartalmakról lesznek elnevezve ahogy a WoW története halad előre, így a "bennfentesek" egy-egy szerverről a neve alapján nagyjából tudják a korát (így kb a teljesítményét) is: "Onyxia" pld kb 5 éves, míg "Hyjal Summit" legfeljebb kettő. ("Goldfarmer", az kortalan. :-) ) És "Old Ironforge", az "Ironforge" alatt helyezkedik el :-)
süti beállítások módosítása