iPad 3G elsö élmények, tapasztalatok

Augusztus 5-én, csütörtökön este 18:05 perckor landolt a gép Ferihegy 2-n, rajta a vadonatúj 16 gigabyteos iPad 3G-m. TepiPad. A kocsiban fel kellett dugnom az autóstöltőre, mert már nem volt benne szufla, mire ideért (10%-on volt, amikor kb fél hete odaadták valakinek valakik). Egész este, éjjel és hajnalban is használtam, úgyhogy mesélek ezt-azt róla.

 

Méret: 
Elég nagy ahhoz, hogy olvasható és használható legyen, de elég kicsi ahhoz, hogy hordozható maradjon. Mindenképp szükséges hozzá a tok, mert állványnak és támasztéknak is lennie kell a teljes élmény eléréséhez. Nomeg védelemre is szükség van. A súlya is elegendő ahhoz, hogy érezd, hogy van valami a kezedben.

Képernyő:
Szép, pixelhibától mentes, ragyogó kijelzője van, szép színekkel, a fotókat iszonyú jó minőségben adja vissza.

Hang:
Zenehallgatásra (nem audiofileknek) tökéletes, olvasás, netezés közben háttérzenének nagyon jó. Audio kimenete viszont audiofileknek is elég lesz :)

Sebesség:
Nincs mit mondanom. Seamless.

Amiket feltelepítettem:
Skype, SoundCloud, DropBox, iSequence, Brushes, iBooks, Mugician, TV24, Solitaire, SpeedTest, PayPal, XE currency, Adobe Ideas, Compass HD, Foursquare, Tweetdeck, Twitter, iBrainstorm, Alarm Clock, PCalc Lite, Marvel képregényolvasó, IMDb, AirVideo, Pong, Remote, JamPad, Katapult, Beatwave, Flipboard.

Amikért oda vagyok:
iSequence nevű zeneszerző szoftver, gyakorlatilag kidobhatom az összes hangszeremet :) iBooks végre iPhone után klassz olvasásélményt és sebességet nyújt, a Flipboard elmondhatatlan élmény: a facebook meg twitter meg egypár hírfolyam megjelenítését magazin szinten oldja meg, olyan, mintha az ismerőseid írnának NEKED újságot. Marvel- látnotok kell, felesleges róla beszélni... A Katapult egy olyan eszköz, amivel vezeték nélkül lehet a zenegépeimet irányítani, így egy nagyon kézreálló vezérlőpultot kapok. Ingyen.

Amikkel bajom van:
Skype, Twitter kliensek nincsenek natívan iPadhez, tehát az iPhone verziót kell használni, amit úgy old meg, hogy a képernyő közepén kicsiben ott van az alkalmazás. Elég régen megjelent már az iPad ahhoz, hogy ezek a kliensek meglegyenek hozzá. Shame. Pont emiatt van szükség többféle twitterkliensre, mert: a Twitterrific nem kezel egynél több kontót, A Tweetdeck meg teljesen hülyén működik, mert nem jól jeleníti meg a timelinet. 

Kádban tartva lehet olvasni, csak vigyázni kell, nehogy beejtsd a vízbe :) Nem merül hamar, hajnalban másfél órás netezés közben 4%-ot vesztett, ami egész jónak mondható, mondjuk WiFi-n és nem 3G-n toltam. A 3Gről jut eszembe, T-mobile előfizetésem van, ennek beállítása annyira egyszerű volt, az APN-nek azt kellett írni, hogy "internet" és már jött is az adat. Első nap tehát kellemesen telt. A kezelhetőségéről annyit, hogy annyira intuitív, hogy Márti kézbe vette és máris tudta használni, egyszerűen rá lehet érezni, hogy hogyan kell kezelni. Elég sok minden van rápakolva, mégis 900 MB fogyott el a memóriájából. Elegendő lesz a 16 GB, úgy érzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr612202652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása