Két tipp a hatékony zeneeladáshoz

Két év tapasztalatai és a Bandcamp ajánlásai alapján a következő tippeket osztom meg mindazokkal, akik az egyik legjobb oldalt választották zenéjük népszerűsítésére.

Legyen kerek szám az ár

A lemezed árát kerek összegekben add meg! A $4.99 (és hasonló ár megadása, pl. $12.49, $0.99) átverésként hat, mint az áruházak akciói esetében (itt arra játszanak, hogy az 5 dollárnál egy centtel kevesebb összeget 4 dollárnak "lásd", tehát olcsóbbnak, mint valójában). Ha kerek összeget adsz meg, az korrekt eljárásnak minősül, nem csapod be a vásárlódat. A tapasztalat az, hogy egy 6 számnál többet tartalmazó lemez esetében a 7 dolláros ár a legoptimálisabb, míg a 6 tracket vagy annál kevesebbet tartalmazó (úgynevezett EP) a 4 dolláros árfekvésben kel el a leginkább. A Bandcamp azt is javasolja, hogy hagyjuk meg a lehetőségét annak, hogy a vásárló esetleg többet adjon meg az általunk meghatározottnál ("pay what you want"), állításuk szerint az esetek 40 százalékában akár az eredeti ár másfélszeresét is megadják a zenevásárlók. Éljünk a lehetőséggel!

Használj Google Analyticset!

Tegnaptól a Bandcampen életbe lépett a "PRO account". Ez havi 5 dollárért extraszogáltatásokat nyújt, többek között lehetőségünk van Google Analytics követőkódot elhelyezni a BC profilunkon, így akár valós időben is követhetjük a zenei boltunkban történő látogatásokat. Ez nagyban megkönnyíti a hallgatóink/vásárlóink szokásainak megismerését. Ha esetleg szükséged lenne a megértéshez némi segítségre, szívesen adok tanácsot!

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr844614611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása