iOS5 dühöngő

Tegnap ugye megjelent az iOS5, minden iPhone/iPad/iBigyó tulajdonos piros betűs ünnepként várta, kiöltöztünk, fogat mostunk, satöbbi.

Eljött a hét óra, pár perc múlva már szólt a gép, hogy lehet özönleni, frissíteni, persze a valóságban az volt, hogy a szerverek túlterheltsége miatt (3200-as hiba) nekem speciel az iPhonera 3. nekifutásra, az iPadre pedig negyedikre jött össze a frissítés. Ok, ezzel még azt mondom megbírkózom, hiszen nem lehet ekkora terhelésre felkészülni (amúgy de, lehet). 

Nem tudom, hogy a nekifutások száma, vagy az install veleszületett hibája, de első feléledéskor egyik eszközön sem voltak rajta a letöltött appok, ez az iPhone esetében egy manuális szinkronizálással helyrejött, de az iPaden mindent újra le kellett töltenem, ami 80 appnál kicsit elszomorító. Arról nem is beszélek, hogy mi a szent szarért van az, hogy az App Store alkalmazásban egy app letöltésekor bezárja az appot és nézhetem, ahogy kék csíkkal jön az alkalmazás lefelé. Nem lehetne esetleg azt, hogy a helyén maradjon az App store alkalmazás és én nyomhatnám a következő programra a downloadot? Negyed annyi idő lenne újrarakni az alkalmazásokat, amiket rendszerhiba miatt nem tett vissza telepítéskor.

Akkor most áttérek az iOS5-re.

  • Az egyik legfontosabb újítás a Notification Center. A következőket vártam el ettől a dologtól: beállíthatom, hogy milyen alkalmazás üzenetei jelenjenek meg. Ennek ellenére a naptáromból semmiféle következő bejegyzést nem mutat, holott lenne neki mit. 
  • Twitter-integráció: nagyon szuper, hogy kitwittelhetem a bármit a bárhonnan, de amikor jön egy twitter-üzenet/mention, whatever, akkor ugyebár megmondhatom az én BÖLCSTELEFONOMNAK (ez már nem szimplán "okos), hogy milyen hangjelzéssel adja tudtomra, hogy twitter-esemény zajlik. Hát, beállítom a füttyögést (ami amúgy a "építkezés mellett miniszoknyás hölgy halad el" hangjelzés nevet kaphatná - emiatt sokan fognak még pofonokat kapni twitterezés közben az utcán), de hiába: nem a beállított hanggal közli velem az én Sirimentes iPhoneom, hanem egy teljesen más hanggal, ami nincs beállítva máshol semmilyen eseményre. 
  • iCloud szinkronizáció: azt igérik, hogy ha van WiFi, fel van dugva töltésre a telefon és le van lockolva a készülék, akkor az iCloud backup tök magától megtörténik. Hát, szomorúan közlöm, hogy egész éjszaka fel volt dugva, van WiFi-m, be is van mindez állítva, oszt mégse történik semmi. Last backup ideje: NEVER. Pedig volt rá körülbelül 7 és fél órája. Másik: iTunes. Letöltöm minden idők egyik podcastját, a Heti Meteort az iPaden. Azt gondolná az egyszeri paraszt, hogy jaj de jó, ez ott lesz mindjárt az iPhoneomon is, nem kell ott is baszakodnom (amit mondjuk nem értek: elő vagyok fizetve a podcastra, aztán mégis nekem kell kézzel frissítenem, nemhogy leszedné reggelre, ha már Józsiék megcsinálták). 
  • iTunes 10.5: podcast hallgatás közben random időközönként VISSZATEKERI 30 másodperces lépésekben az egész adást, majd kezdi elölről. Most mondhatjátok, hogy ne nyomjam le a Cmd+Option+Left gombokat, de most riposztolok: NEM NYOMOM. Sőt, a gép közelében sem vagyok, mert a podcast hallgatás disclaimerei szerint járok el, úgyhogy nem "gépezek" közben.
  • iPad és a zsinór és az iMac viszonya: feldugom a gépre az iPadet és kiírja, hogy nem "not charging". Ez van valaki másnak is? Mondjuk már régi iOS-el is csinálta, de azt hittem, hogy az ebbéli igényeim nem túlzóak. Tévedtem.

Öcsém mondása lehet igaz: "Messzire esett az Alma a fájától".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr223299507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slima · http://fightmusic.hu/ 2011.10.13. 11:39:23

Vannak itt érdekességek nem kevesek hanem sokak ... de legalább az akksit is sokkal jobban szívja a cucc :D

Tepi · http://tangram.hu 2011.10.13. 11:41:01

@slima: jaja, jól ki kell kapcsolni a helymeghatározási dolgokat, mert 1.) tök feleslegesek 2.) csipkebokor vessző!

slima · http://fightmusic.hu/ 2011.10.13. 11:58:03

@Tepi: néha azért jól jön pár programnál, egyébként tényleg felesleges hogy az instagram már akkor keresi hogy hol vagyok amikor még csak belépek, de képet posztolni igazából nem is akarok :)
süti beállítások módosítása