Albumsoroló 10. Music Not For Just Airports - Eno nyomában

Nemrég indított posztsorozatomban a húsz, eddig megjelent albumom tükrében mutatom be, hogy mik voltak a zenei pályám állomásai, hogyan lettem Tangram valójában. A sorozat eddigi részeit itt tudod elolvasni.

Brian Eno kétségkívül az egyik legjelentősebb ambient művész, főleg, hogy gyakorlatilag ő találta fel 1978-ban a Music For Airports című lemezével. 2010 novemberében előálltam a saját Music-ommal, Eno előtt tisztelegve, mégis mintegy a Mindwaves folytatásaként. A lemez két számból áll, az Air és a Port címűből, mindkettő pont fél órás. Lassan hömpölyög a két zene, nem lehet érzékelni a visszatérő motívumokat, egybefolyik, lassan, de biztosan mossa azt a bizonyos partot... A borító is tisztelgés Eno térképes megoldására, csak ebben az esetben egy random google-mapses térképdarabot színeztem ki pasztell színekkel.

Alant meghallgatható az egész album, amely egész megjelenése óta ÖT példányban kelt el. Great success :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr634688076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása