Hangminta alapú dobok készítése WerkBench alkalmazással

Érdekes dobokat lehet csinálni a WerkBench nevű iPad alkalmazással, ha van egy kis időnk. Az iPad mikrofonján keresztül felvett hangokat lehet ritmusképletekbe helyezni, ezzel nagyon könnyen nagyon jópofa dolgokat lehet csinálni. Felvettem egy pár perces videót, ahogy egy-két hétköznapi tárggyal (öngyújtó, pohár, kanál, szódáspalack, pénzzel teli pohár stb...) zajongtam.

A programmal nem csak felveheted, de effektezheted is a hangmintákat (pl. visszhang), meg különböző burkológörbék állításával fel lehet tupírozni a hangzást. Két különböző mátrixot vezérelhetünk, így lehet váltogatni a patternek között, ezt is próbálom mutogatni. Biztos van sok más hasonló játék, nekem ez nagyon egyszerűen használhatónak tűnik. Lehet úgy is felvenni, hogy nem mute-olja le az éppen aktuálisan futó loopot, de ezt csak akkor használjuk, ha fülhallgatóval hallgatjuk vissza, mert a mikrofon felveszi az iPad által játszott hangokat is.


A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr484499748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása