Albumsoroló 4. - Aura - Más dimenziókba látni

Nemrég indított posztsorozatomban a húsz, eddig megjelent albumom tükrében mutatom be, hogy mik voltak a zenei pályám állomásai, hogyan lettem Tangram valójában. A sorozat eddigi részeit itt tudod elolvasni.

 2008 nyarán olvastam Stephen King Nem jön szememre álom (Insomnia) c. regényét, ami szerintem az egyik legjobban megírt története (kár, hogy nincs filmváltozata). A regényegy álmatlanságban szenvedő idős férfi történetét meséli el, aki rájön, hogy a világunk sok más dimenzióban működik, aura és egyéb fényjelenségek formájában betekintést nyer ebbe a másfajta létrendbe, hogy aztán meg is mentse a földet (de legalábbis Derryt) egy igen veszélyes dologtól. 

A regény világa nagyon magába szippantott, az egyik leghihetőbb világ-másvilág leírás (közben pedig erősen tagozódik a Setét Torony ciklusba). Innen tehát a címválasztás.

Ennek az albumnak a számai, mint majdnem az összes album esetében, abban a sorrendben készültek, ahogy azok a lemezen megjelennek. Így érvényesül nálam a folyamatzene: úgy átadni a hallgatóknak, ahogy bennem megszületett. A lemez teljes egészében "technológiai váltás" eredménye: itt használtam először a Logic Pro alkalmazást, egy teljesen új stílust (dinamikusabb zenék), az EP-formátumot (kevesebb mint fél óra az egész lemez) és a számok "egybeolvasztását". A dalok címadásánál feltűnhet, hogy mindegyik "-TRO"-ra végződik (Neutro, Retro, Metro, Nitro, Outro). Ez is a koncepció része volt, mégiscsak jobb, mint "Aura Part 1-5". Az albumon gyors-lassú-gyors-lassú-gyors számok váltakoznak, reményeim szerint fenntartva az érdeklődést.

A borító ismét saját kreálmány, azokat a fényburkokat, "csapákat" szimbolizálja, amik a fent említett regényben a világot elöntik (és amelyeket csak Ralph Roberts lát).

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr504453330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása