A DVD-korszak vége Tepinél

A probléma

Két hónapja rágódtam egy témán, amelynek megoldása ezen a héten következett be. Régi vágyam, hogy egy olyan megoldásom legyen az itthoni sorozat- és filmnézésre, hogy ne a gép előtt kelljen gubbasszunk a Parenthood vagy a House MD legújabb részét nézve, hanem valahogyan a tévén tudjuk nézni (amit amúgy "rendes tévézésre" nem is használunk). Az egyelőre anyagi okok miatt nem opció, hogy olyan tévét vegyünk, ami már USB-s és amiről lehetne a letöltött (pfuj) sorozatokat nézni. 

További probléma, hogy a nagy gépemen kezd elfogyni a hely és nem opció a törölgetés, de sok film, multimédia van a merevlemezén, amit esetleg nem is szívesen tárolok rajta.

Száz karakternek is egy az EOL-ja, egy médiacenter beszerzésén töprengtem már jó ideje, ami NAS-ként is fungálhatna, hiszen milyen jó lenne nem csak filmeket/zenéket tárolni rajta, hanem biztonságban tudni a filejaimat ÉS az alig használt dolgokat pedig nem az élő rendszeremben tudnám tárolni. A médiacenter egy olyan eszköz, ami egy saját merevlemezzel rendelkezik, lehetőleg minél nagyobbal, rá lehet kötni a tévére és rengetegféle médiatípust le tud játszani. Az okosabbak internetre köthetőek, ezáltal további funkciókat képesek ellátni (flickr, youtube, torrentezés!!!, időjárás, netrádiók...).

Az ASUS O!Play HD2

Miután elég időt fektettem a médiacenterek körüljárásába, az ASUS O!Play HD2-esre esett a választásom egy 2TB-os merevlemezzel. A hardverkernél vettem (http://www.hardverker.hu) bruttó 51ezer forintért. A kis eszközt mindenfélével össze lehet kötni: USB és Ethernet a számítógéppel való csatlakoztatásra (hálózatba kötve FTP, Samba protokollokon lehet kommunikálni vele), HDMI, kompozit videó és optikai kimenet a tévékre való kötésre, SD és MS kártyaolvasók a kamerákból/fényképezőgépekről való kép/videóletöltéshez. 

A birtokunkban lévő több, mint 100 DVD-t egy az egyben felmásoltam a winchesterre, a tévé alatt nincs több korongrendetlenség, nincs karcolt, mocskos lemez, és megszűntettük a DVD lejátszót is. Úgyhogy költözésnél egy újabb dobozzal kell kevesebbet cipelni. Most érkeznek még a Battlestar Galactica, Mad Men, 24 sorozatok, legyen meg az összes, hátha meg kell tanulni valamelyiket kívülről :)

A DVD-inket pedig szétajándékozzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr222675726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepi · http://tangram.hu 2011.02.23. 14:06:24

bruttó 51, hardverker.hu
(beírom a posztba is, köszi)
süti beállítások módosítása