TEPIJOURNAL

Levelek

2010. szeptember 16. - Tepi

Ezt a két levelet anno írtam, most megtaláltam. Olvassátok szeretettel :)

-------------

Kedves Tavasz!

Rég hallottam felőled. Egyszer majdnem találkoztunk az utcán, de aztán sietve elkaptad a fejed, mintha tévedésből lettél volna ott. Kétszer is hivtalak, egyszer sem vetted fel. Utánad kiabáltam, amikor kint, a város felett sétáltam. Meg sem hallva suhantál el, mintha menekülnél előlem. Félek, hogy valamit rosszul csináltam, az ismerőseim és barátaim szerint nem voltam sem tolakodó, sem utálatos. 
Eddig.
Most aztán idefigyelj! Figyelmeztetlek, hogy elpakoltam a télikabátomat. Kivettem a zsebéből minden holmit, és betettem a szekrénybe. Nem csak hogy betettem, hanem bezacskóztam, és idehallgass, mondok neked valamit: nem vagyok hajlandó novemberig elővenni. A hó teljesen elolvadt az utcánkban, a jégcsapok eltűntek. Nézzél rám! Napsütésre vágyom! Megértetted? Az ereszcsatornában vígan csordogál az olvadék. Csak így tovább. Ha megint meghátrálsz, vagy csak meglátom az arcodon, hogy elbizonytalanodsz, tövestül tépem ki a karodat. 
Szeretném, ha megértenéd, hogy a saját érdekedben cselekszem. Jobb lenne, ha magadtól lennél fegyelmezett, de hát nem lehet mindenki tökéletes. Ez volt az utolsó figyelmeztetésem.

Baráti üdvözlettel:

egy jóakaród.

 

--------------------------

 

Kedves Holle Anyó!

Forwardoltam neked is azt a levelet, amit a Tavasznak küldtem tegnap, de úgy látom, hogy elég ritkán olvasod a mailboxodat. Sok mindenkivel beszéltem az elmúlt napokban, és arra jutottunk, hogy felvettél valami új kiscsajt, aki nagy lelkesen takarít nálad, talált egy-két újabb párnát, dunnát, ki tudja mit. Küldd haza! Olyan rend és tisztaság van nálad, amit mi ugyanitt lenn nem mondhatunk el magunkról. Nézd szét az utcákon! Hát kinek jó ez? Mi itt már unjuk, amit műveltek, a performansznak vége, húzzatok el északra, Mikulás bácsi izgatottan várja, hogy ölébe kaphasson, és elcicázzon veled. Gondolom főleg a kiscsajt akarja, de te is tartogathatsz neki meglepetéseket, úgyhogy ne tétovázzatok, rendeljetek rénszarvastaxit, és keressétek fel a jó öreget.

Különben kénytelen leszek én odamenni hozzád, de akkor viszem a baltámat és a colstokkomat. Egyenlő szeletekre foglak vágni a kiscsajjal együtt.

 

Szia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr222300603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.