A DIY zenész (not) to do listája

Itt az ideje pár év tapasztalatát összefoglalnom, a tekintetben, hogy miket nem szabad csinálni nekem, mint független, már-nem-amatőr-de-még-nem-profi zenésznek, bár első látásra jó ötletnek tűnnek.

YouTube kommentek elolvasása

Ne, ismétlen NE olvasd el a feltöltött YouTube videóid alá érkező kommenteket. Az esetek többségében semmi hasznosat nem írnak, a dicséretek úgyis a haveroktól jönnek, a trollok pedig sokat ártanak az amúgy is nehezen összekapart (zenei) önbecsülésednek.

Ne hirdess Facebookon

Ha most összeszámolnám, hogy mennyit költöttem 2012-ben Facebook kampányra, akkor kiderülne, hogy költhettem volna mondjuk zenék vásárlására is, jópár lemezt vehettem volna. Nagyon kis számban jött kattintás, esetleges vásárlás pedig ZÉRÓ. Persze lehet, hogy a hirdetéseimmel volt baj, simán meglehet. Akkor is. A legjobb hirdetés a közösség által posztolt tartalom.

Ne vásárolj kattintást, likeot, megtekintést, ilyesmit

Sosem tettem, eztán se fogom, te se tedd, hülyeség, látszat, álságos, kitörlik.

Ne erőltesd a hírlevelet

Nem túl hatékony módja a hírverésnek, alig olvassák, azonban  kéthavonta például simán mehet. 

Na jó, legyünk pozitívak: miket tegyél?

Zenéljél, oszd meg minél több helyen, küldd el blogoknak, tedd fel soundcloudra (is), és bízz a közösségben. Ha a közösség nem osztja meg amit csinálsz, akkor úgyis mindegy. Azért ne csinálj ordas nagy hülyeséget, csak azért, hogy felfigyeljenek rád, mert pár év múlva szégyellni fogod. Meg a gyerekeid.

Ha esetleg más tapasztalataid vannak, oszd meg velem, hátha újragondolom. Vagy ha hozzátennél még ezekhez, akkor is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr435011492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása