Stílustaláló - találó stílus

Az elmúlt hét évben szinte napi kérdés volt bennem, hogy a zeném milyen műfajt képvisel. A berlin-school, ambient és electronica szavak álltak legközelebb hozzám (bár mindegyiktől egyformán eltávolodott a zeném), de az ambient az nagyon mást jelent (lásd Brian Eno munkásságát, pl. ezt a videót), a berlin-school nem teljesen fedi (már) a valóságot, az elektronika pedig tág fogalom, sok mindent bele lehet tenni.

Nemrég megjelent egy bejegyzés a progarchives.org oldalon, amely egyértelműsítette azt, ami nagyon gyakran jött velem szembe, mint stílus (valójában szubzsáner): a zeném progresszív elektronika (progressive electronic). Nosza, meg is néztem a Bandcamp ide vonatkozó toplistáját és kiderült, hogy a jelenlegi TOP 40 "progressive electronic" lemezből 17 az enyém.

Egy nagyon fontos önazonossági kérdés zárult le tehát a fent említett cikkel, amiben nagyon viccesen "Hungarian electronic wizard"-nak említenek, amit én Villamosvarázslónak hívok magamban.

Mi a progresszív?

A Wikipedia bejegyzése szerint a nem szokásos zenei formát, kísérletezést nevezik a modern könnyűzenében progresszívnek. No, ezzel tökéletesen egyetértek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr334889686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása