Utazz a békesség szigetére Tangrammal és nyerj iPadet!

Szokatlan ötlettel állt elő az ambient-chill muzsikáiról ismert Tangram: négy albumának első ezer vásárlója között egy iPadet sorsol ki. A gáláns ajánlat szokatlan, de annál szimpatikusabb, mert hát ki ne vágyna egy ilyen profi kis kütyüre?!  

Fabók Péter, vagyis Tangram éppen krisztusi korban van, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a zenével idestova 3 évtizede áll közvetlen barátságban. Az első komolyabb „beoltás” a bátyja révén érte, amikor 5-6 évesen az első Jean-Michel Jarre lemezt megmutatta a kislegénynek. Az instrumentális zenei világ egy életre rabul ejtette, és már kiskamaszként (általános iskolásként!) elkezdte a saját zenék írását. Volt szintipop bandája, kísérletezett több hangzással, de a Jarre-féle gyökerektől sosem szakadt el igazán. 2003-ban elhagyva a SKUA nevet, Afterglow-ként jelentette meg első dupla albumát, a Move & Stillt. Ekkor sikerült beszereznie az első igazi „vasat” is, egy Roland V szintit. Nem sokkal később már mint Tangram dolgozik és alkot. Igaz, élőhangszeren nem tanult játszani, de nála ennek hiányát egyáltalán nem érezni, hiszen azon kivételes tehetségek egyike, akinek a zenei harmóniák az ereiben csörgedeznek, és – ahogy ő mondja – a „belső füle” nem hagy neki nyugtot, „majdnem mindig szól odabenn valami”. Az elmúlt öt évből talán ez a legutóbbi nevezhető a legkiemelkedőbbnek, legalábbis termékenység szempontjából, ugyanis három új lemezt is sikerült kiadnia (Aura, Mindwaves, Tepidarium). A periódus elején, 2005-ben hozta össze az első nagyobb élő koncertet, ahol a profi fénytechnika mellett vetítés és persze sok-sok hangszer is szerepelt. A sok munka kezd gyümölcsözni: egyre többen ismerik, és mind gyakrabban hívják koncertezni. Fellépett már a műfaj budapesti Mekkájában, a Cökxpon Ambientben, de zenélt a Szigeten is, 2007-ben. Ha még hozzátesszük, hogy mindemellett „civilben” informatikai vállalkozását is sikeresen futtatja, akkor máris több emberöltőre való az eredmény már eddig is, pedig Péter távolról sem gondolkodik azon, hogy visszavegyen a munkatempóból… 

A legújabb munkája, a Vermillion esetében ezt vehetjük szó szerint is, hiszen a ritmus lüktetőbb a korábbiakban megszokottnál. Az EP-t a tavasz, az éledő érzékiség, a természet burjánzása ihlette, ami magyarázatul szolgálhat a mozgalmasabb összképre. Tangram szerzeményeinek döntő többsége teljesen ingyenesen elérhető, csupán az e-mail címünket kell cserébe bepötyögnünk, s máris utazhatunk a zene szárnyain a békesség szigetére!  

A nyereményjátékban említett 4 album (Vermillion EP, a Tepidarium, a Mindwaves és a Highway Ambience) itt vásárolható meg:

http://tangram.bandcamp.com 

készítette:
VAMP
(Various Artists Media Project)

A bejegyzés trackback címe:

https://tepi.blog.hu/api/trackback/id/tr511978372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása